Meer dan 250 sporters die het afgelopen jaar een kampioenstitel veroverden, werden vrijdagavond op het podium van Schouwburg Rex geroepen. Hoogtepunt van de avond was het bekendmaken van de sportlaureaten van 2015 door de sportraad.

De persprijs was bestemd voor Koninklijke Arbeidersvoetbal Kempen die al meer dan 50 jaar diverse voetbalcompetities organiseert.

De Trofee van sportverdienste ging naar Ria Nietvelt van Mozka. Ria helpt al 31 jaar heel actief in de club. In de loop der jaren werd zij ingeschakeld als: kookmoeder, tijdopnemer, jurylid, starter, begeleider bij stages en buitenlandse wedstrijden, verantwoordelijke van de sportkledij, voorzitter van het jongerenbestuur, ... Bij Mozka hoopt men dat Ria nog heel wat jaren actief blijft in de club, niet enkel om te helpen, maar ook voor de gezelligheid.

Anke Vanlommel van Mozka werd tot meest beloftevolle jongere gekozen. Anke zwom een indrukwekkend palmares bij elkaar. Zelfs in de open categorie behaalde zij mooie ereplaatsen. De enorme progressie die Anke dit jaar maakte, leverde haar een plaats op in het beloftevolle jongerenteam van de Vlaamse Zwemfederatie. Dit is een voorselectie voor deelname aan de Europese jeugdkampioenschappen waarvoor men zeer scherpe selectietijden moet behalen.

Ook dit jaar kozen ze de G-sporter. Jonas Stevens van G-voetbalclub KSAV St-Dimpna, mocht deze trofee in ontvangst nemen. Jonas won, met zijn ploeg, goud op de Special Olympics World Games in Los Angeles.

Sportvrouw van het jaar 2015 werd Eva De Laet van Vabco Mol Atletiek. Eva sloot in 2003 aan bij Vabco. Haar voorkeur gaat uit naar hinkstapspringen en polsstokspringen. Ook de spurtnummers, het hoogspringen en de zevenkamp staan op Eva haar programma. Een derde plaats op het Belgisch kampioenschap polsstokspringen voor beloften indoor, een derde plaats op het Belgisch kampioenschap hinkstapspringen voor beloften indoor, de provinciale titel in het polsstok- en hinkstapspringen, ... Het zijn maar enkele van de mooie resultaten die Eva afgelopen seizoen behaalde.

De trofee van sportman van het jaar ging naar Wout Faes van RSC Anderlecht. Wout, kapitein van de ploeg, werd met Anderlecht kampioen van België bij de U19. In de U19 Uefa Youth League stootten Wout en zijn team door tot in de halve finale. Ze schakelden kleppers als Arsenal, Dortmund, Galatasaray, Porto en Barcelona uit. Met de nationale ploeg U17 behaalde Wout een derde plaats op het WK in Chili. Het is de eerste keer dat een Belgisch team een medaille behaalt op een WK. Ook in deze ploeg is Wout de kapitein.

Hockeyclub Inter Mol werd uitgeroepen tot beste sportclub. De U19 jongens 1 werden kampioen in divisie 1a. Ze promoveerden naar Nationale 2. Daarnaast speelden nog zes ploegen kampioen en twee ploegen indoorkampioen. Hockeyclub Inter Mol hecht veel belang aan kwalitatieve trainingen. Alle trainers zijn gediplomeerd. Zo heeft de club een B-trainer, zeven initiators en twaalf aspirant-initiators. De club biedt ook recreatief hockey aan, er is een ploeg 'trimhockey' en de club heeft een succesvolle G-werking.

Beste jeugdtrainer: deze titel ging naar Emilie Eysermans van Dansschool Project Next Level. Emilie startte vijftien jaar geleden met de dansschool. Momenteel telt de club om en bij de 500 leden. Emilie geeft wekelijks 24 uur dansles aan kinderen en jongeren tussen 3 en 20 jaar. Haar missie is het overbrengen van dans op anderen. Emilie probeert de ambitie en passie van vele dansers (jong en oud) te beantwoorden door een waaier van dansstijlen in verschillende niveaus aan te bieden.

De cheque van 1 500 euro voor de beste jeugdsportclub was dit jaar voor Mokka.

Subsidies jeugdsportstages: FC Wezel Sport en Mol Tennis Club ontvangen elk 600 euro.

Subsidies grote sportmanifestaties: Mozka, Gym Mol, TC Field en Tennisvereniging Wezel krijgen elk 1 250 euro.